„A Balaton-felvidék a magyar fehérbor őshazája."
Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy vendégeink számára a környék borműhelyeiben készített,
legfinomabb borokat válogassuk össze. Ezért minden tavasszal felkerekedünk, hogy megízleljük a legfrissebb kínálatot.
Kifejezetten azokat a kisebb pincészeteket keressük, akiknek a borai kiválók, de olyan kis mennyiségben készülnek,
hogy pillanatok alatt fogynak el, ezért a kereskedelmi forgalomban nehezen fellelhetők.
Olykor előfordul, hogy szezon közepére már el is fogy a készletünk, ezért előre is köszönjük megértésüket!
Borlapunkban megtalálhatóak a vidék jellegzetes szőlőfajtái, a legkiválóbb borászok által megkomponálva.
A Káli-medence jellegzetes szőlőfajtája az Olaszrizling.
Ez a fajta még a nagyüzemi szőlőtermesztés idejéből maradt itt, gondos szőlészek keze nyomán, átmetszve, termés korlátozva, a legigényesebb borivó ízlésének tetsző bort ad.
Ősi, jellegzetes fajta a kéknyelű is, ami mélyre nyúló gyökereivel, az ásványok legjavát varázsolja poharainkba.
A fehér borok mellett, a vöröseket is érdemes megkóstolni. A rómaiak idejében a Balaton-felvidéken vörös szőlő termett, napjainkban egyre többen telepítenek újra vörös fajtákat, cabernet sauvignont, merlot, kékfrankost.
Nagy divat a buborékos bor, ezért ezek közül több féle felkerül a menüre idén is. Borbélyék Bóbitája, Hollósy Habzillája és egy igazi különlegesség a Pálffy családtól.