Étterem

a

Étterem

Épületek

Reggelik

 

Galéria
bövebben
Épületek

Négyfogásos meleg vacsorák

 

Galéria
bövebben

Gyertyafényes hideg vacsora 

Galéria
bövebben

Délutáni kávé-sütemény 

Galéria
bövebben
Éttermünk felújításánál nagy figyelmet fordítottunk az épület eredeti állapotának helyreállítására.

Az antik bútorok és festmények közt étkezve Krúdy korában érezheti magát.

A konyha stílusa: a XIX. századi (akkor még világszintű) magyar konyha modern változata. Elsősorban kiváló helyi alapanyagokra épít, megtartva  és kiemelve azok minőségét.
Fontos tulajdonsága, hogy közérthető.

Reggelire frissen facsart narancs levet, házi lekvárokat, házi készítésű gyümölcsjoghurtot, frissen sült péksüteményeket, és változatos tojásételeket készítünk. A Káli-medence bio termelői által gyártott sajtokat is kínálunk, valamint különféle húskészítményeket.

Nyáron a reggelit és a vacsorát a gyönyörű kerttel körülvett teraszon szervírozzuk.

Konyhaművészet

Káli Art Vendégház és Étterme 2010-ben a Sunday Times által kiadott listán a legjobb 100 közé került.

Ehhez az eredményhez nagymértékben hozzájárult, hogy a környék adottságait nem akartuk megváltoztatni, inkább azt felhasználni, ahol kellett kihangsúlyozni, de természetesen a kor szellemében megmutatni a vendégeinknek. Éttermünk alap filozófiája ugyan ez, a fogásokon és ízeken keresztül mutatjuk be vendégeinknek a Káli medencét
A helyi fűszerek használata sajátos ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. A bazsalikom, a kakukkfű, csombor és a majoránna éppúgy megterem a kertünkben, mint a paradicsom a mandula, az alma, birsalma és az őszibarack, mely zöldség-gyümölcsöket konyhánk tavasztól, késő őszig, az utolsó darabig felhasznál.
A húsokat és egyéb hozzávalókat elsősorban a környező farmokról szeretjük beszerezni.
A reggelit és a vacsorát is az azstalnál szervírozzuk.
Vendégeinknek gazdag reggelit készítünk minden napra. Házi lekvárt, mézet a méhésztől, helyben készült felvágottat, tehén és kecskesajtot, joghurtokat, friss kenyeret és péksüteményt, tojásételeket, házi süteményt kínálunk.

A vacsorát szolidan elegáns környezetben, és családias légkörben szolgáljuk fel.
Séfjeink az évszaknak megfelelő, friss, a környéken termelt alapanyagokból állítják össze az aktuális, napi menü. Összeállításánál fegyelembe veszik a speciális étkezési igényeket is.
Minden rendezvényre egyedi ételsort kínálunk, az ön igénye szerint.
Balaton-felvidék a magyar fehérbor őshazája. Kevés olyan ház található a Káli-medencében, amelynek nincs borospincéje.
Élvezze a bor teljes és eredeti ízét a borospincénkben, vagy kellemes vadszőlővel befuttatott teraszunkon!
Mindennap igyekszünk újabb ízekkel elkápráztatni Önt.


A feldolgozott "boldog" mangalica és gidahús , a sajtok és zöldségek nagy része környező kisgazdaságból kerül a konyhára.
A fűszereket saját kertünk adja.

Nyitvatartás

Reggelire, vacsorára, napközben pedig finom süteményekre, kávéra várjuk kedves vendégeinket.


Minden esetben asztalfoglalás szükséges: 06309228715

A szállóvendégektől a reggelinél megkérdezzük, kérnek-e vacsorát aznap.


Éttermünk elsősorban szállóvendégeink kényelmét hivatott szolgálni.
Előfordul, hogy marad "szabad" asztalunk. Ilyenkor nagy örömmel fogadunk olyan vendégeket, akik nem nálunk szálltak meg.

Reggelire házi finomságokat kínálunk, frissen facsart narancslét, lekvárokat, kézműves kecske és tehénsajtot, friss házi tejet és meleg italokat kancsóban.

Vacsorára, csütörtökön, pénteken és szombaton négyfogásos fix menüt készítünk. A hét többi napján, hideg tapas jellegű kínálatunkból kedvére válogathat.
 

Az aktuális menüről, telefonon szívesen adunk felvilágosítást, hogy biztosan akkor jöjjön el hozzánk, amikor a kedvencét főzzük.

Séfjeink minden ételt frissen készítenek, melyhez az alapanyagokat is frissen szerzik be, fontos ezért előre tudni, hogy hány vendégünk lesz, mert csak annyi adagot készítünk el, ahányan bejelentkeztek.

Köveskál, Gasztrofalu.
Ebédidőben , jó szívvel ajánljuk a két másik kiváló, köveskáli étterem egyikét.

a